Home » verwarming bedrijven » Waarom is infrarood verwarming op kantoor zo aantrekkelijk?

Waarom is infrarood verwarming op kantoor zo aantrekkelijk?

4 apr 2023 | Klantenreviews, verwarming bedrijven

Heb je wel eens gevoeld hoe aangenaam infrarood verwarming op kantoor is? Dit is echt heel aantrekkelijk en steeds meer bedrijven ontdekken dit en kiezen hiervoor. Je hebt bijvoorbeeld een industrieel pand met kantoren, die voelen vaak erg koud aan omdat het niet goed verwarmd wordt op dit moment. Maar de kantoren kunnen wel verwarmd worden en dan kiezen ze vaak voor infrarood verwarming op kantoor omdat er tal van mogelijkheden zijn. We laten de mogelijkheden en ervaringen van klanten in dit artikel zien.

1. Klimaat op kantoor

Volgens het CBS zijn er in Nederland 1,9 miljoen bedrijven en volgens het NVM ruim 15.000 kantoorpanden. Als je op kantoor moet werken, dan is het van belang dat je werkt binnen een fijn klimaat, niet te warm en niet te koud.  Het is namelijk wel zo dat je productief wil zijn maar dat kan niet als je het koud hebt.

Maar wanneer je het te warm hebt kan dat ook niet. Daarom is infrarood verwarming op kantoor een goede optie.

Er zijn 15.000 kantoorpanden in Nederland

Toch kan het ook lastig zijn, iedereen heeft namelijk een andere warmtebehoefte. Sommige werknemers hebben het erg snel koud en anderen hebben het te snel warm. Als er dan gekozen wordt voor infrarood verwarming op kantoor dan kan het voor iedereen naar wens worden gemaakt.

2. Wat zijn de mogelijkheden van infrarood verwarming op kantoor?

Het is goed om eerst na te gaan wat de mogelijkheden zijn van infrarood verwarming op kantoor. Je kunt eens denken aan industriële verwarming.

Naast de infrarood heater zijn er ook heatstrips en natuurlijk infraroodpanelen. Als er dan ook nog een kantoor verwarmd moet worden dan kan er goed gekeken worden naar de mogelijkheden. Dit kun je zelf uitzoeken, maar een specialist kan je hierin ook advies geven.  

Stel je maakt de keuze dat je je kantoor wil verwarmen met infrarood, dan zal je daar sowieso geen spijt van krijgen. Als je infraroodverwarming kiest als hoofdverwarming dan is dat een ideale werksfeer en dat zal ook de productiviteit van werknemers verhogen.

3. Ideale temperatuur kantoor

Er wordt gezegd dat de ideale werk temperatuur op kantoor 22 graden is, zowel in de zomer als in de winter. Maar dit kan ook per persoon weer variëren. Sommige mensen zullen het te warm vinden, anderen misschien te fris.

Door voor infrarood verwarming op kantoor te kiezen wordt de directe omgeving verwarmd en daarmee bedoelen we de objecten en muren en de mensen die zich in de ruimte bevinden. Laten we met een praktijkervaring verhelderen

Een mooi voorbeeld is de firma Drent en van Dijk uit Dokkum. Ze hebben een grote showroom, waarvan een klein deel het kantoor is voor de medewerkers. Volgens Henk Vellinga – medewerker van deze meubelzaak – was het daar altijd koud. Ze hebben twee Ecosun 700 Watt panelen met wifi besteld bij ExtraWarmte en sindsdien zitten ze er warmpjes bij! Met de wifi mogelijkheden kunnen de panelen via de Smart Life app op hun smartphone bediend worden.

3.1 Geen last van droge ogen

De meer traditionele manier van verwarming is gebaseerd op convectie verwarming. Inherent aan deze manier van verwarmen is dat lucht (en stofdeeltjes) wordt opgewarmd die vervolgens gaat rond circuleren.

Een ander voordeel van infrarood verwarming op kantoor is dat er geen sprake is van luchtcirculatie. Je hebt dan geen last van stofdeeltjes. Als je lenzen hebt of gevoelige ogen hebt, dan heb je hier sneller last van in de vorm van geïrriteerde of rode ogen.

Centrale verwarming geeft altijd luchtverplaatsing

3.2 Geen ruimte beslag

Infrarood verwarming is gebaseerd op stralingswarmte, waarbij lucht niet opgewarmd wordt en dus niet gaat circuleren. De panelen worden boven de werkplek aan het plafond vastgemaakt.

Sommige modellen passen in een standaard systeemplafond. Ze nemen daardoor ook geen ruimte in beslag wat ook een voordeel is.

Hoe werkt infrarood verwarming?

In vier (FAQ) hoofdrubrieken hebben wij informatie verzameld en komt de uitleg uitgebreid aan bod over
Verbruik, Installatie, Werking en Besparing op gas

4. Wat kan er allemaal?

Er is van alles mogelijk, als je naar een industrieel pand kijkt dan heb je vaak een of meerdere afgesloten kantoorruimten. Je zou dan heel goed kunnen kiezen voor infrarood panelen die je inzet als bijverwarming. Je hebt bij het laatste dan de optie van een verplaatsbaar infrarood paneel of een infrarood plafondverwarming.

 • Als er wordt gekozen voor een verplaatsbare infrarood panelen, dan kun je het dus op een plaatsen neerzetten waar je maar wil. Denk eens aan onder je bureau of op het bureau of misschien wel aan de wand, net wat je prettig vindt. Er kan ook een staand paneel worden gekozen en dat kan dan op kantoor worden geplaatst. Als het paneel te verplaatsen is dan heb je al snel warme benen en voeten, wat erg fijn is als je stil moet zitten voor je werk. Daarom is een infrarood bureau verwarming ook een goede keuze.
 • Het is ook mogelijk om voor een extra plafond paneel te kiezen, dan wordt vanaf boven alles verwarmd. Je hebt dan geen koude vingers als je aan het werk bent, ook dat wordt als erg aangenaam ervaren. Het voordeel is dat je de panelen apart van elkaar kunt bedienen.

5. Voordelen verwarming op kantoor

 Er zijn tal van voordelen te benoemen van deze manier van verwarmen op kantoor. Wat zijn de voordelen? We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

 • Er is weinig ruimte nodig omdat het gaat over een vlak paneeloppervlak.
 • Het is een efficiënte manier van verwarmen.
 • Er zijn verschillende ontwerpmogelijkheden en vaak kan alles nog op maat worden gemaakt.
 • Het zorgt voor aangename, maar ook voor directe warmte.
 • Tevens is het geurloos en ook geruisloos.
 • Het is eenvoudig te installeren aan het plafond en de muur.
 • Er gelden lage installatiekosten.
 • Je hebt niet te maken met onderhoudskosten.
 • Er zijn geen rondzwevende stofdeeltjes in je kantoorruimte.
 • Je krijgt geen droge ogen omdat er sprake is van de juiste luchtvochtigheid in de kantoorruimte.
 • De muren zijn warm en daardoor krijgt schimmel weinig kans.

Meer weten of ben je op zoek naar infrarood verwarming op kantoor? Neem contact met ons op, we helpen je graag verder!

0
× Vragen? App ons!