Geplaatst op

Hoe werkplek verwarming op kantoor helpt!

werkplek verwarming

Hoe fijn klinkt dat, werkplek verwarming, maar het kan echt! Ben je ook benieuwd op welke manieren het kan en wat de voordelen zijn? Dan hebben wij daar het antwoord op als je verder leest.

1. Infrarood als werkplek verwarming

Sommige mensen werken nu steeds meer thuis, anderen gaan naar een groot kantoorgebouw. Het gaat er om dat je een goede werkplek verwarming hebt. Een comfortabel klimaat is van belang om productief te kunnen zijn. Het regelen van de temperatuur op je werkplek zelf kan toch wel gezien worden als een hele uitdaging.

Als je in een grote ruimte werkt, moet je met veel meer mensen rekening houden. Sommige mensen vinden het al snel te warm, anderen hebben het al snel te koud. Als je thuis werkt is het ook lastig, want meestal hangt de thermostaat in de woonkamer en je wil graag je eigen werkruimte verwarmen en dan hoeft niet hele huis direct opgewarmd te worden.

Als je dan kiest voor het toepassen van infrarood verwarming – gebaseerd op stralingswarmte – dan kan het comfort van je werkplek pas echt worden verhoogd.

Een comfortabel klimaat is van belang om productief te kunnen zijn

2. Elektrische infrarood werkplek verwarming voordelen!

Mocht je de keuze hebben voor een infrarood werkplek verwarming dan moet je daar niet te lang over nadenken. Het kan namelijk erg veel voordelen bezorgen zoals:

  • Er is sprake van comfortabele warmte en er is maar weinig stofverplaatsing.
  • Je kunt hem gebruiken als hoofdverwarming voor je werkruimte maar ook als bijverwarming, net wat voor jou prettiger is.
  • Het is mogelijk als vloerverwarming maar ook met infraroodpanelen aan het plafond of aan de wand.
  • Je kunt het vaak zelf eenvoudig aansluiten.
  • Je hebt geen buizen of water nodig zoals bij een CV installatie.
  • Het is nog eens onderhoudsvrij ook!
  • Per werkplek kan alles accuraat worden geregeld door gebruik te maken van een thermostaat.
  • Het kan onafhankelijk worden geregeld van de andere verwarmingssystemen in je woning of bedrijfspand.

3. Kies je hoofd- of bijverwarming?

Een groot gemak van infrarood is dat het op twee manieren ingezet kan worden. Het kan namelijk als hoofdverwarming en als bijverwarming net wat jij fijner vindt. Als je keuze uit gaat naar bijverwarming dan wordt er vaak gekozen voor infraroodpanelen want deze kunnen heel goed een ruimte verwarmen.

Als je een kantoor aan huis hebt dan is het meestal zo dat er voor hoofdverwarming wordt gekozen. Je moet je er dan wel van bewust zijn dat je hierbij het juiste benodigde vermogen moet berekenen voor de betreffende ruimte. Dit hangt bijvoorbeeld af van het type woning, maar ook van de isolatiewaarden en van het type ruimte.

4. Infrarood panelen

De meeste mensen kennen de infrarood panelen wel als werkplek verwarming. Je kunt ze eenvoudig herkennen aan de vlakke platen die gemonteerd kunnen worden aan het plafond of aan de wand. In een paneel wordt dan de elektriciteit omgezet naar in infraroodstraling.

Hiermee kan jouw ruimte dan worden verwarmd. De panelen hebben alleen maar elektriciteit nodig en daarom zijn ze ook erg snel en eenvoudig om te installeren. Ze zijn beschikbaar in veel varianten, glad of in een bepaalde korrelstructuur bijvoorbeeld of in wit of zwart glas of net wat je zou willen.

5. Vloerverwarming

Een fijne warmte krijg je van de werkplek verwarming als je denkt aan vloerverwarming. Het kan namelijk de hele ruimte snel maar ook erg aangenaam verwarmen.

Ook als je gewoon lekker op je sokken door het huis loopt is het aangenaam want het wordt allemaal gelijk verdeeld. De warmte is overal fijn voelbaar en je gaat het niet meer koud hebben als je een dagje of vaker thuis moet werken.

6. Werkkamer snel verwarmen

Natuurlijk wil je je werkkamer snel verwarmen. Als je altijd thuis werkt is het goed om het in één keer goed te regelen. De keuze kan dan uit gaan naar infrarood voor je werkkamer, dit is namelijk gezond. Dit komt omdat er sprake is van minder circulatie van stof en huisstofmijt.

Daarnaast is de lucht ook veel minder droog (zo voelt het ook aan). Je krijgt geen slaperig gevoel van deze warmte en de panelen werken volledig geruisloos wat ook erg fijn is. Het is ook bacteriedodend en schimmelwereld.

Wist je dat werkplek verwarming door middel van infrarood ook kostenbesparend is? Je doet ze namelijk alleen aan als jij de warmte in je werkruimte nodig hebt. Zo kan er dus veel geld worden bespaard op je energierekening.

Klik op onderstaande foto en bekijk de producten die wij bieden voor werkplek verwarming!

producten voor werkplek verwarming op kantoor