Byecold infrarood wandpaneel met wifi

Een infrarood wandpaneel Byecold kent vele varianten door verschillende soorten en modellen die geschikt zijn voor allerlei toepassingen. Daarom geven wij op deze pagina per serie een korte toelichting en de meest populaire modellen. Alle onderstaande wandpanelen kunnen via wifi bediend worden.

  1. De A-serie infrarood wandpaneel
  2. Randloze F-serie frameless infrarood wandpaneel
  3. De G-serie panelen van wit of zwart glas

1. Beycold Basic infrarood wandpaneel (A-serie)

De ideale verwarming voor in een smart home! Met een Byecold Basic Muur infraroodpaneel met WiFi thermostaat ervaar je de vrijheid om je verwarming vanuit je stoel overal te bedienen. De infraroodpanelen uit deze serie kunnen namelijk bediend worden met een mobiele Smart Life App.

Daarnaast houdt dit infraroodpaneel je huis heerlijk op temperatuur met de bijgeleverde thermostaat.

De warmte van dit infraroodpaneel lijkt op de warmte die je voelt als je in de zon staat. Daarom is dit infrarood wandpaneel een aangename warmtebron die op veel plaatsen tot zijn recht komt. Hang het paneel bijvoorbeeld in de woonkamer of op een werkkamer om daarmee heel gericht te verwarmen. Klik op onderstaande producten voor meer informatie.

2. Byecold Deluxe infrarood wandpaneel (F-serie)

De ideale verwarming voor in een smart home! Met een Byecold frameless infraroodpaneel met een WiFi thermostaat ervaar je de vrijheid om je verwarming vanuit overal te bedienen. Deze infraroodpanelen kunnen namelijk bediend worden met een mobiele app.

Daarnaast houdt deze serie je huis heerlijk op temperatuur met de bijgeleverde wifi thermostaat (foto links). De warmte van dit infraroodpaneel lijkt op de warmte die je voelt als je in de zon staat.

Daarom is deze serie een aangename warmtebron die op veel plaatsen tot zijn recht komt. Hang het paneel bijvoorbeeld in de woonkamer of op een werkkamer om daarmee heel gericht te verwarmen.

3. Byecold glas infrarood wandpaneel (G-serie)

De glazen G-serie van Byecold is leverbaar in twee kleuren: zwart (glans) en wit (mat) en in twee wattages (450 en 700 watt). Het (geharde) glas van deze serie is van hoogwaardige kwaliteit en alle panelen zijn IP54 gekeurd. Dit betekent dat deze panelen ook in een vochtige ruimte (zoals een badkamer) kunnen worden geplaatst. Door hun sjieke uiterlijk, passen ze thuis maar ook in zakelijke ruimtes.

Dankzij de randloze en geslepen afwerking in combinatie met de afgeronde hoeken is dit Byecold glazen infrarood wandpaneel een echte aanwinst voor iedere ruimte, zowel thuis als op kantoor. De dikte, inclusief ophanging is maar 30 mm.

Byecold infrarood wandpaneel met wifi

4. Bediening en montage Byecold panelen

Het infrarood wandpaneel kan direct worden ingestoken in een geschikt stopcontact en kan worden gekoppeld aan de wifi thermostaat (foto links).

Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal aan/uitschakelen afhankelijk van de hoogte van de temperatuur. Hierdoor wordt onnodig stroomverbruik vermeden.

Voor deze thermostaat hebben we eigen handleiding in het Nederlands geschreven, waarbij je het paneel zowel via de afstandsbediening als via de Smart Life App kan bedienen!

afstandsbediening Byecold 2

4.1 Montage aan de muur

De hierboven genoemde Byecold wandpanelen mag alleen in een verticale opstelling worden geïnstalleerd, ofwel alleen aan de wand. Hierbij kan het (glas)paneel zowel in de lengte als in de breedte worden opgehangen. Installatie aan het plafond is bij dit paneel niet toegestaan.

De montage aan de wand is zeer gemakkelijk dankzij de 2 aluminium buisframes aan de achterzijde van het paneel. Door 4 schroeven in de wand te plaatsen is het mogelijk om het paneel hier aan op te hangen. De gaten in de buisframes zorgen ervoor dat het paneel zichzelf vastzet voor een veilige montage.

De IP classificatie is IP54. Dit betekent dat het waterbestendig is en bijvoorbeeld in de badkamer kan worden toegepast. Zie voor de mogelijkheden en extra informatie in onze FAQ installeren.

4.2 Benodigde vermogen

Infrarood verwarmingen kan je gebruiken voor hoofdverwarming of bijverwarming. Voor beide soorten zijn verschillende rekenregels van toepassing.

Vermogen infrarood verwarming

Met onze handige infrarood wattage online calculator kun je zelf eenvoudig achterhalen hoeveel watt je nodig hebt als hoofdverwarming  voor in een werk- of badkamer.

Voor het gebruik van bijverwarming, krijg je meer te maken met de gevoelstemperatuur die door de stralingswarmte wordt afgegeven. We geven je graag enkele (reken) tips.

Hoofdverwarming
Bijverwarming
vermogen infrarood verwarming berekenen

0