Infraroodpaneel in het systeemplafond

Overweegt u een infraroodpaneel in het systeemplafond? Kan uw werkplek wel wat extra warmte gebruiken? En wilt u besparen op de energiekosten? Vervang dan een van de plafondplaten voor een infraroodpaneel in het systeemplafond! De lokale verwarming met een zo’n paneel zorgt ervoor dat er minder energie verloren gaat aan onnodige verwarming. Een bijkomend voordeel: je medewerkers kunnen dus zelf bepalen hoe warm zij hun werkplek willen.

1. Speciaal ontworpen voor systeemplafonds

Deze infraroodpanelen zijn speciaal ontworpen voor een systeemplafond. Daarom zijn deze panelen heel gemakkelijk te installeren. De panelen zijn leverbaar met een vermogen van 300 Watt , 600 Watt, 700W en zelfs 750 Watt. Samen met Extra Warmte kunt u in uw kantoor écht het verschil maken op het gebied van duurzaamheid en innovatie. Gun uzelf en uw medewerkers de prettige warmte van infrarood! Er zijn totaal 3 serie panelen die in een systeemplafond passen.

1.1 Infraroodpaneel in het systeemplafond met de E-Serie

De E serie is voor normale systeemplafonds en verkrijgbaar in drie wattages: 300, 600 en 700 watt, zie hieronder:

1.1 Infraroodpaneel met wifi bediening (E-Serie wifi)

U kan een infraroodpaneel in het systeemplafond aan een lichtschakelaar koppelen, maar een infrarood paneel heeft een opwarmtijd van ca 15 minuten, dus het duurt even voordat uw werkplek op temperatuur is. Een andere nadeel van een lichtschakelaar dat de verlichting – zeker op een kantoor – vaak ook aanstaat als er niemand is. Dan adviseren wij een panelen te nemen met daarin een wifi module. Die module kunt u met de Smart Life app bedienen, met als mogelijkheid het aan/uit te schakelen anders te organiseren. Bijvoorbeeld na 17:30 uur altijd uit of tussen de middag uit. Smart heating in optima forma. Hieronder dezelfde panelen uit de E-serie maar dan met wifi.

1.2 Infraroodpaneel in het systeemplafond met gladde afwerking (IKP serie)

De IKP serie bestaat uit een metalen cassette met daarin het infrarood onderdeel en is aan de achterzijde uitgerust met isolatie materiaal. Het paneel is voorzien van een gladde witte verflaag m waarmee het paneel mooi wegvalt tegen het plafond of de wand.  De panelen hebben een IP54 waarde, waarmee ze geschikt zijn voor douchruimtes en kleedkamers in sporthallen.

Het Ecosun IKP infraroodpaneel is voorzien van een aansluitkabel met stekker waarmee deze direct kan worden ingestoken in een geschikt stopcontact of plug-in thermostaat/ontvanger. 

2. Verschillende soorten systeemplafonds

Een systeemplafond wordt met een een vaste gestandaardiseerde principe gemonteerd met standaard hulpmiddelen die voor een bepaald merk of soort plafond hetzelfde zijn.

Waar bestaat het uit? Zo is het in bovenstaande linker foto goed te zien dat een systeemplafond een verlaagd plafond is. Het bestaat uit een metalen (veelal wit) frame waarin openingen zijn opgenomen waarin de plafondplaten worden gelegd. De openingen waarin de platen komen te liggen zijn ook een een standaard maat. De meest gangbare afmetingen zijn er twee:

  • 30 x 30 cm
  • 120 x 60 cm

Het frame van een systeemplafond bestaat uit lange metalen profielen die op een vaste afstand van elkaar aan het bestaande plafond of verdiepingsvloer worden gehangen met speciale bevestigingsbeugels, wat ook goed te zien is bovenstaande foto. Als u een systeemplafond heeft, dan is dat eenvoudige en 1-op-1 te vervangen door een infraroodpaneel.

2.1 Aluminium frame voor inbouwen

Met behulp van het Aluminium frame kun je Ecosun infrarood panelen netjes wegwerken in het systeem plafond. Zo maakt het paneel direct onderdeel uit van het plafond en zie je deze bijna niet meer. Wij hebben er twee in de standaard maten in ons assortiment:

3. Ecosun al 25 jaar producent

Ecosun produceert al ruim 25 jaar infraroodpanelen en deze panelen staan dan ook garant voor een lange levensduur met een hoge warmte opbrengst.

0