Bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

bedrijfshal verwarmen met infrarood verwarming

Wil je efficiënt je bedrijfshal verwarmen? Ga voor infrarood! Met onze industriële heaters kun je op duurzame manier je bedrijfshal of loods (op specifieke plekken) verwarmen. Niet alleen kun je hiermee energiekosten besparen; als je aan de juiste voorwaarden voldoet, kun je hiervoor zelfs energie-investeringsaftrek krijgen van maar liefst 45,5 procent! Hieronder vindt je al onze industriële heaters.

Tips voor bedrijfshal verwarmen

Lees onderaan deze pagina de informatie, anders is de kans groot dat je de verkeerde heater(s) koopt. Heb je de informatie gelezen en nog steeds vragen? Laat het ons gerust weten. We helpen je graag verder.

1. Wat kun je verwachten van industriële infrarood heaters

Er zijn twee manieren voor bedrijfshal verwarmen:

  1. Alleen lokaal verwarmen op plekken waar wordt gewerkt
  2. De gehele loods of hal verwarmen.

Als je infrarood gebruikt om lokaal bij te verwarmen op een werkplek, dan wordt het op die werkplek een stuk aangenamer om te werken. Let wel op: je kunt deze industriële heaters niet vergelijken met terrasverwarmers die rood licht afgeven.

Als er rood licht vanaf komt is het een korte golf infrarood. Deze industriële heaters werken met een lange golf infrarood (zonder licht, zie hoe werkt infrarood verwarming). Dit is een meer subtiele en gedoseerde manier van verwarmen. Hierdoor kun je de hele dag prettig werken, zonder dat de warmte te intens wordt.

2. Praktische informatie voor bedrijfshal verwarmen

Er zijn een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden voor het verwarmen van je bedrijfshal of specifieke werkplekken in een bedrijfshal of loods. Deze hebben wij hier op een rij gezet.

2.1 Maximale capaciteit per groep (1-fase en 3-fasen aansluiting)

Als je gebruik maakt van een 1-fase aansluiting (230 volt), dan adviseren wij je maximaal een 3000 watt heater per groep aan te sluiten. Theoretisch gezien is 3600 watt ook mogelijk, maar hou dan wel de gehele groep gereserveerd voor het infraroodpaneel.

In feite kan een 1-fase-groep 3680 watt aan, dus dan zit je tegen de maximale capaciteit van de groep aan. Hierdoor riskeer je dat de groep uitvalt. Neem contact op met een elektricien om dit te bespreken.

Als je een 3-fasen aansluiting hebt (400 volt), dan kun eventueel overwegen om iets meer vermogen op te hangen en voor 3600 watt gaan.

2.2 Installatiehoogte

De fabrikant adviseert om deze panelen te installeren tussen de 4 en 7 meter hoogte. Gebruik je deze panelen echter om bij te verwarmen op specifieke plekken, hang de panelen dan rond 4 tot 4,5 meter hoogte. Eén paneel van 3000 watt zal ongeveer 5 tot 10 m2 verwarmen. Als je de panelen toepast om een gehele loods of zeer grote delen te verwarmen, dan kun je deze panelen ophangen tussen de 4 en 6 meter.

2.3 Lamellen van de panelen nooit aanraken

Deze lamellen (de warmte elementen) mag je nooit aanraken, ook niet tijdens het installeren. Zodra je het paneel aanzet is de kans zeer groot dat je vingerafdruk of viezigheid/vettigheid inbrandt in het paneel. Dat krijg je er nooit meer uit.

2.4 Probeer eerst één paneel uit

Als je infrarood wilt inzetten om bij te verwarmen, installeer dan eerst altijd één paneel, zodat je kunt voelen wat het effect is. Bijverwarming is namelijk voor een groot deel een gevoelskwestie.

Daar komt nog eens bij dat niet elke ruimte hetzelfde is qua isolatie en luchtstroming. Bijverwarming met infrarood is en blijft een kwestie van uitproberen.

Voor bedrijfshal verwarmen start met een paneel

2.5 Uitkiezen van wattage

Standaard adviseren wij voor lokale verwarming minimaal 3000 watt. Dit is op basis van ervaring en feedback die wij hebben teruggekregen van onze klanten. Echter leveren wij industriële heaters vanaf 900 watt.

Dit kan goede oplossing zijn als je een grotere ruimte wilt verwarmen en de warmteafgifte optimaal wilt spreiden over verschillende heaters. Neem ook contact met ons op als je vragen hebt over jouw specifieke situatie.

2.6 Anticor panelen versus normale panelen

De hoge temperatuur infrarood stralers van Ecosun worden geleverd in twee versies: normaal en anticor. Anticor-panelen zijn iets duurder en bevatten een speciale laag over de lamellen. Deze zorgt ervoor zorgt dat deze beter bestand zijn tegen corrosie.

2.7 Inbranden van coatinglaag

Als je de heater voor de eerste keer aanzet, kan het zijn dat er enige rook van de lamellen afkomt. Dit is niet schadelijk en wordt veroorzaakt door het inbranden van de coatinglaag. Dit staat ook vermeld in de officiële handleiding van de fabrikant. Dit kan circa 30 minuten duren.

2.8 Temperatuur van de lamellen

De lamellen van deze industriële heaters worden ruim 300 graden Celcius. Zorg ervoor dat je de lamellen nooit aanraakt! Sowieso moet je de lamellen nooit aanraken om inbranden van vingerafdrukken te voorkomen. Maar zorg er zeker ook voor dat je alle veiligheidsmaatregelen neemt om brandwonden te voorkomen.

3. Neem contact op bedrijfshal verwarmen

Heb je nog vragen naar aanleiding van onze hoge temperatuur stralers? Neem dan gerust contact met ons op. We denken graag met je mee, zodat je kunt profiteren van een duurzame en aangename manier van verwarmen.

0