Vermogen infrarood verwarming berekenen

Vermogen infrarood verwarming berekenen? Bereken het direct hieronder. Met onze handige infrarood wattage calculator kun je zelf eenvoudig achterhalen hoeveel watt je nodig hebt. Tevens kun je hier invoeren om welke soort ruimte het gaat en wat je gewenste ruimte-temperatuur is. Let op: deze tool alleen geschikt is op het moment dat je infrarood als hoofdverwarming gebruikt voor een specifieke ruimte (bijvoorbeeld voor een werkkamer).

Vermogen infrarood verwarming berekenen

Ben je nieuw met infrarood verwarmen? Lees dan ook ons artikel infrarood paneel kopen: waar moet je op letten. Hier staan eenvoudig de belangrijkste zaken en tips op een rij. Deze calculator kun je gebruiken om in indicatie te krijgen van het benodigde wattage. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan het gebruik van deze calculator.

Wattage tips infrarood verwarmen voor bijverwarming

Bovenstaande rekentool kun je gebruiken als je infrarood als hoofdverwarming inzet in een specifieke ruimte. Maar wat als je infrarood als bijverwarming wilt gebruiken? Dan wordt het iets lastiger, omdat bijverwarming een stuk minder meetbaar is. Voor hoofdverwarming kun je namelijk over het algemeen rekenen met 30 watt per m3, waarbij isolatie en type ruimte ook een rol speelt. Als je echter infrarood verwarming wilt inzetten als bijverwarming, dan krijg je meer te maken met de gevoelstemperatuur die door de stralingswarmte wordt afgegeven. Bijverwarming is dus al snel een gevoelskwestie en dit kan per persoon verschillen. We geven je graag enkele tips in het geval je een infraroodpaneel als bijverwarming wilt gebruiken.

Houd rekening met opwarmtijd

Stel je wilt een infraroodpaneel boven je werkplek en je begint dagelijks om 8:30 uur. Zet je paneel dan bijvoorbeeld alvast aan om 8 uur, zodat het paneel goed warm kan worden en deze ook je plek alvast kan verwarmen.

Gebruik een slimme stekker of slimme schakelaar

Door gebruik te maken van een slimme stekker of schakelaar kun je ook tijden instellen met je telefoon. Hierdoor hoef je dus niet fysiek je paneel aan te zetten, maar kun je uitgebreide programma’s instellen met je smartphone.

Schakelaar in combinatie met een plafondpaneel

Wil je een slimme schakelaar gebruiken in combinatie met een plafondpaneel? Let dan op dat de slimme schakelaar niet standaard tussen het paneel en het plafond inpast. Mocht je dit een probleem vinden, dan zou je als alternatief het plafondpaneel direct kunnen aansluiten op een inbouwthermostaat met Wifi. De thermostaatfunctie zal dan niet volledig gebruikt kunnen worden (indien het aantal m3 te groot is voor het paneel), maar je kunt dan wel programma’s instellen én je kijkt niet aan tegen een slimme schakelaar.