Home » terrasverwarming » Infrarood terrasverwarming heeft 5 voordelen

Infrarood terrasverwarming heeft 5 voordelen

24 apr 2023 | terrasverwarming

Benieuwd naar de voordelen van infrarood terrasverwarming? Dat je heerlijk tot in de late uurtjes kan genieten op je terras? De moeite waard om je daar eens in te verdiepen. Het is namelijk heerlijk om daarbij plaats te nemen en mensen die het al hebben mogen ervaren willen niet meer anders.

1. Ontdek de voordelen van infrarood terrasverwarming

Hoe gezellig is het om op een koude winterdag na het shoppen op een terras wat warms te eten en/of te drinken?

Heerlijk verwarmde terrassen in de winkelstraat of op het plein van jouw stad of dorp. Juist in de kille en donkere wintermaanden is een terras om je te verwarmen aangenaam en mensen zullen er graag gebruik van maken.

De aankopen worden tijdens het drinken van een lekkere warme kop chocolademelk onder de loep genomen en er wordt besproken welke winkels er na het terrasbezoek bezocht gaan worden.

Infrarood terrasverwarming is zowel voor zakelijk gebruik als ook voor thuis te gebruiken.

2.1 Zakelijke voordelen van infrarood terrasverwarming

Echter ook zakelijke afspraken kunnen op een koude winterdag buiten worden gemaakt. Het restaurant of café kan binnen en buiten worden bezocht.

Er kunnen meer mensen tegelijkertijd gebruik maken van de gezellige accommodatie. Het bedrijf is een stuk groter als er gebruik gemaakt kan/mag worden van een buitengedeelte, het terras, dat sfeervol aangekleed kan worden.

3. Soorten terrasverwarming

Er zijn verschillende soorten terrasverwarming:

 • Gasverwarming, de je principe overal op het terras neer kunt zetten
 • Verwarming door vuur zoals vuurkorven of fakkels wat altijd gezellig is
 • Elektrische verwarming door middel van een infrarood warmte-element

Gasverwarming is in deze tijden niet goedkoop, verwarming door vuurkorven mag niet overal en verwarmt maar een deel van het terras. Maar terrasverwarmers op gas kom je zeker in de horeca nog veel tegen.

Het is krachtige verwarmingsbron met een hoog vermogen, waarbij een sfeervolle vlam zichtbaar is. De voor- en nadelen voor terrasverwarming op gas zijn:

 • Door de gasverbranding een krachtige manier van verwarmen
 • Sfeervol door de vlam
 • Eenvoudig te (ver)plaatsen
 • Mag niet in een afgesloten ruimte worden gebruikt
 • Duurder in gebruik

Volgens onderzoek van Koninklijk Horeca Bond (KHB) is het beter en goedkoper te richten op duurzame terrasverwarming, zoals infrarood heaters. Elektrisch verwarming door infrarood heeft een aantal voordelen die hierna zullen worden toegelicht.

Hoe werkt infrarood verwarming?

In vier (FAQ) hoofdrubrieken hebben wij informatie verzameld en komt de uitleg uitgebreid aan bod over
Verbruik, Installatie, Werking en Besparing op gas

3. Alle voordelen van infrarood terrasverwarming op een rijtje

We kunnen zo 5 voordelen infrarood terrasverwarming noemen en zetten we kort onder elkaar:

 1. Je kunt meer mensen op je terras (restaurant of thuis) ontvangen als je het buitenterras ook in de winter kunt gebruiken. Zeker met een terrasverwarming kan dat.
 2. Je draagt bij aan een gezellige sfeer in de winkelstraat of op het plein, want een buitenterras kun je leuk aankleden.
 3. Voorbijgangers vinden warmte en gezelligheid in jouw accommodatie, een ontmoetingsplek in donkere dagen.
 4. Infrarood terrasverwarming geeft prettige warmte voor iedereen die jouw terras bezoekt en geeft je de mogelijkheid duurzame energiebronnen te gebruiken, hetgeen kostenbesparend is.
 5. Terrasverwarming is in allerlei maten en uitvoeringen verkrijgbaar, ook voor jouw bedrijf klein en groot. Hangend, staand alles is mogelijk.

Infrarood terrasverwarming is zowel voor zakelijk gebruik als ook voor thuis te gebruiken.

Wil je dit jaar thuis Oudjaar buiten vieren, dan is infrarood terrasverwarming ideaal om langer buiten te kunnen blijven. Plaats er eventueel een houtkorf bij om te proosten op het nieuwe jaar.

4. Interesse in infrarood terrasverwarming?

Een heater op gas kan beperkt gebruikt worden omdat het niet geschikt is voor een afgesloten ruimtes. Een serre, veranda of een overkapping is een relatief afgesloten ruimte, raden wij af om een heater op gas te gebruiken maar om infrarood terrasverwarming te gebruiken.

Deze elektrische heaters zijn geschikt als elektrische verwarming voor onder een overkappin of veranda. Doordat ze verwarmen via een elektriciteit en dus geen gas verbranden is dit type heater overkapping proof.

Op onze website kun je je goed inlezen op pagina Infrarood heaters en zoals je hebt kunnen lezen is het thuis en op het werk ideaal.

Zorg dat je weet welke ruimte en hoeveel m2 je wilt verwarmen, zodat je advies op maat krijgt. Hieronder een aantal van onze oplossingen.

5. De beste plek voor infrarood terrasverwarming

Als je op zoek bent naar infrarood terrasverwarming voor je overkapping of veranda, is het belangrijk om eerst te bedenken waar je de heater wilt plaatsen. Wil je de heater ophangen en zo ja waar? Er zijn twee opties, namelijk aan de muur of tegen het plafond.

Onderstaande foto’s geven je inspiratie over de ophang mogelijkheden:

infrarood heater voor bedrijfshal en terras
infrarood heater veranda

Als je een vaste zitplaats hebt in je overkapping of veranda en er is ruimte aan de muur of het plafond, dan is een hangende infrarood terrasverwarmer een goede keuze. Onze heaters nemen niet veel ruimte in beslag en kan netjes worden weggewerkt. Zo kan de infrarood terrasverwarming op de beste plek in de overkapping worden geplaatst.

5.1 Advies nodig over infrarood verwarming?

De beste locatie voor de infrarood terrasverwarming voor je veranda of overkapping is afhankelijk van je eigen voorkeur en de montage mogelijkheden. In dit artikel hebben we de belangrijkste aandachtspunten en voordelen van de gas en elektrische heater besproken

Als je vragen hebt over het plaatsen van infrarood terrasverwarming in jouw overkapping, neem dan gerust contact met ons op. Onze deskundige medewerkers helpen je graag verder met persoonlijk advies en denken met je mee over de beste oplossing.

0
× Vragen? App ons!