Onze keurmerken

Wij leveren elektrische producten dus wij vinden dat ze moeten voldoen aan een aantal keurmerken. Het is ook wettelijk verplicht maar op de Nederlands markt worden ook panelen afgeleverd zonder keurmerk of aantoonbare goedkeurig. Een officieel erkend keurmerk geeft de particuliere en zakelijke consument de zekerheid dat het producten die wij aanbieden getest zijn is op een goede functionele werking, de veiligheid en ook gecontroleerd is op schadelijke stoffen. Daarnaast is het een goede basis voor de product garantie. Welke keurmerken hebben onze producten?

1. CE markering

De CE markering op onze infraroodpanelen en aanverwante producten staat voor “Conformité Européenne”, en dat betekent dat een fabrikant of importeur voldoet aan de Europese eisen op gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

Het merkteken CE is op zich geen keurmerk maar het is een label dat het product voldoet aan de geldende regels in de Europese Unie. Het gebruik van een CE toevoeging geschiedt op basis van zelfregulering, de fabrikant bepaalt zelf of zijn product voldoet aan de hiervoor geldende regels. Dit is niet vrijblijvend en de Nederlands overheid (RVO) houdt toezicht op de naleving.

CE Markering & Keurmerken van ExtraWarmte.nl

1.1 China Export Keurmerken zijn er ook

Regelmatig wordt er misbruik gemaakt van de toevoeging CE, vooral bij Chinese producten. CE kan namelijk ook staan voor China Export, ofwel het product is afkomstig uit China. Een slimmigheidje. Aan de andere kant wil het niet zeggen dat deze producten geen kwaliteit hebben, maar ze zijn simpelweg niet volgens de Europese spelregels getest.

2. Keurmerken van TuV-GS

Een TUV certificaat of keurmerk geeft de consument de zekerheid dat een product voldoet aan kwaliteitseisen, veiligheid en ook milieu verantwoordelijk is. De oorsprong komt uit Duitsland waar de TUV Nord Group verantwoordelijk voor is en werkzaam zijn op het gebied van kwaliteitskeuringen. Ook in ons land zijn ze vertegenwoordigt door TUV Nederland en is een onderdeel van de TUV Group.

3. Loodvrije producten zichtbaar door RoHS keurmerk

Keurmerken RoHS

ROHS is eveneens een Europese richtlijn die te maken heeft met de controle op het gebruik van de zes voornaamste stoffen in producten die gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Deze gevaarlijke stoffen zijn onder andere lood, kwik, cadmium en chroom.

Fabrikanten die gebruik maken van het ROHS logo verplichten zich aan de richtlijn dat er niet meer dan de maximale hoeveelheid van deze stoffen in hun producten zijn gebruikt.

De toevoeging van het ROHS logo komt minder voor dan het eerder genoemde TUV keurmerk. Maar producten die voorzien zijn van het ROHS logo hebben een grote meerwaarde voor de eindgebruiker een aantoonbaar minder belastend voor het milieu.

4. Per product wordt het aangegeven

Naast de product keurmerken hebben wij een webwinkel keurmerk: webwinkelkeur. Dit zegt niets over producten die wij voeren, maar wel over de veiligheid van bestellen, afleveren en retourprocedure. Ook dit biedt de besteller bescherming en garantie dat je te maken heb met een betrouwbare partij.

Bij elk product in onze webshop wordt in principe vermeld aan welke keurmerken deze voldoen. Zo willen wij kwaliteit uitstralen maar ook kwalitatieve producten leveren, zodat op een veilige manier extra warm kan worden!

0
× Vragen? App ons!