Hoe werkt infrarood verwarming?

Hoe werkt infrarood verwarming is met 2,3 miljoen hits op google een veel gestelde vraag. Naast deze vraag ontvangen wij meer vragen. In vijf (FAQ) hoofdrubrieken hebben wij ze verzameld en komen ze uitgebreid aan bod!


Verbruik infrarood panelen FAQ

 

De kracht van infrarood panelen zijn dat ze zeer efficiënt elektriciteit omzetten naar warmte. Maar stroom kost ook geld natuurlijk. Maar de besparing op gas kan groot zijn.

Hoe werkt infrarood verwarming - stroom verbruik

De besparing FAQ

 

De besparing die kan worden behaald is afhankelijk van uw specifieke situatie thuis of op kantoor.
Maar onze ervaring is dat besparingen van 10% tot 30% haalbaar zijn.

Hoe werkt infrarood verwarming - besparings mogelijkheden -4

Installatie & aansluiten FAQ

 

Infrarood panelen kunnen aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd. Maar hoe sluit je ze aan op het lichtnet (220V)? En is er verschil tussen horizontale en verticale montage?

Hoe werkt infrarood verwarming - installatie

Werking & Techniek FAQ

Bedien je infraroodpanelen eenvoudig met deze programmeerbare Wifi-thermostaat in combinatie met mini wifi schakelaar. Je kunt meerdere schakelaars aansluiten op één thermostaat.

Werkt samen met Smart Life app en wordt uitgelegd in onze Nederlandstalige handleiding.

Hoe werkt infrarood verwarming - de techniek

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood panelen zijn de laatste jaren fors in opkomst. Vanaf 2022 is de groei overweldigende vanwege de oorlog in Oekraïne en de daaruit volgend de boycot van Rusland waardoor de gasprijs enorm is gestegen.

Het principe van de infrarood panelen is gebaseerd op stralingswarmte, en verschilt met met de traditionele centrale verwarming (CV). Een CV warmt de lucht op – ook wel convectiewarmte genoemd – en opwarming door infrarood gebeurd door lange golven.

Hoe werkt infrarood verwarming is voor veel mensen nog een vraag. Daarom hebben we bovenstaande de meeste gestelde vragen – ook wel FAQ (Frequent Asked Questions) genoemd – rubrieken samengevat.

Klik op bovenstaande knoppen om te achterhalen hoe de techniek werkt, maar ook wat je kan besparen op de stookkosten in je portemonnee.