Hoe werkt infrarood verwarming?

Hoe werkt infrarood verwarming is met 2,3 miljoen hits op google een veel gestelde vraag. Naast deze vraag ontvangen wij meer vragen. In vier (FAQ) hoofdrubrieken hebben wij ze verzameld en komen ze uitgebreid aan bod!

Verbruik infrarood paneel – FAQ

 

De kracht van infrarood panelen zijn dat ze zeer efficiënt elektriciteit omzetten naar warmte. Maar stroom kost ook geld natuurlijk. Het uiteindelijke verbruik per maand of jaar is grotendeels afhankelijk van de manier waarop en hoeveel je het gebruikt en natuurlijk het weer. Maar de besparing op gas kan groot zijn.

Hoe werkt infrarood verwarming - stroom verbruik

De besparing op gas – FAQ

 

De besparing op gas die kan worden behaald is afhankelijk van je specifieke situatie thuis of op kantoor.  Wij ontvangen regelmatig telefoontjes en mails van klanten die zich afvragen wat de besparing is van infrarood verwarming ten opzichte van traditionele centrale verwarming met radiatoren.

Maar onze ervaring is dat besparingen van 10% tot 30% haalbaar zijn, door onze 7 mogelijkheden toe te passen.

Hoe werkt infrarood verwarming - besparings mogelijkheden -4

Infrarood paneel installeren- FAQ

 

Een infrarood paneel installeren kan aan de muur of aan het plafond worden gemonteerd. Maar hoe sluit je ze aan op het lichtnet (230V)? En is er verschil tussen horizontale en verticale montage? Daarnaast kan een een infrarood paneel tegenwoordig in je Smart Home opnemen en besturen met de Smart Life App.

Hoe werkt infrarood verwarming - installatie

Werking infrarood warmte- FAQ

 

Infraroodstraling is onzichtbaar voor het menselijk oog, maar door de huid waarneembaar door de stralingswarmte.

Op een aparte FAQ pagina geven wij een korte uitleg van de onderliggende techniek van infrarood verwarming die gebaseerd is op zogenaamde C-straling. Ook dat leggen we uit.

Hoe werkt infrarood verwarming - de techniek

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood panelen zijn de laatste jaren fors in opkomst. Vanaf 2022 is de groei overweldigende vanwege de oorlog in Oekraïne en de daaruit volgend de boycot van Rusland waardoor de gasprijs enorm is gestegen.

Het principe van de infrarood panelen is gebaseerd op stralingswarmte, en verschilt met met de traditionele centrale verwarming (CV). Een CV warmt de lucht op – ook wel convectiewarmte genoemd – en opwarming door infrarood gebeurd door lange golven.

Hoe werkt infrarood verwarming is voor veel mensen nog een vraag. Daarom hebben we bovenstaande de meeste gestelde vragen – ook wel FAQ (Frequent Asked Questions) genoemd – rubrieken samengevat.

Klik op bovenstaande knoppen om te achterhalen hoe de techniek werkt, maar ook wat je kan besparen op de stookkosten in je portemonnee en hoe je de panelen moet installeren

Infrarood als bij verwarming op de studeerkamer

Hoe werkt infrarood verwarming bij alleen lokaal gebruik?

Er zijn diverse voordelen wanneer lokale infrarood verwarming wordt ingezet, want infrarood leent zich hier perfect voor.

Bekende voorbeelden hiervan zijn:

  • Werkruimte: Bij een werkruimte in bijvoorbeeld een onverwarmde garage, kan er een paneel worden ophangen boven bijvoorbeeld een werkbank, zodat specifiek op die plek de verwarming kan worden ingeschakeld.
  • Studeerkamer en/of werkplek: Wanneer de slaapkamer ook een studeerkamer wordt, is er vaak te weinig vermogen om deze kamer op de juiste temperatuur te brengen. Een studeerkamer moet namelijk enkele graden warmer zijn dan een slaapkamer. Maar door een infraroodpaneel boven of bij een bureau toe te passen, kan er lokaal voor extra warmte worden gezorgd.

Installeren is eenvoudig, omdat elektriciteit vrijwel overal in huis beschikbaar is. Er kan eigenlijk altijd gemakkelijk een infrarood paneel worden toegepast.

Bovendien hoeft in dat geval vaak niet de gehele ruimte warm te worden gestookt, maar kan er worden gekozen om alleen daar lokaal te verwarmen waar het nodig is zoals boven het bureau of de zithoek.


Dit vergt veel minder energie dan wanneer bijvoorbeeld de capaciteit van de radiatoren in een slaapkamer worden vergroot. Door lokaal te verwarmen kunnen dus aanzienlijke besparingen worden behaald.

Weten welk vermogen aan infrarood verwarming voor uw situatie door ons wordt geadviseerd? Ga na onze speciale online calculator om het vermogen van infrarood verwarming te berekenen.

Benieuwd naar alle beschikbare infraroodpanelen? Bekijk het totale overzicht en aanbod van infrarood panelen in onze webwinkel.

0