Home » Klantenreviews » Waarom massagepraktijk EMBLA enthousiast infraroodverwarming gebruikt

Waarom massagepraktijk EMBLA enthousiast infraroodverwarming gebruikt

27 apr 2023 | Klantenreviews

Infraroodverwarming maakt een opmars in de fysio- en massagepraktijk. Naast de therapeutisch winst van infraroodstraling maar ook door de recente hoge gasprijzen is het voor een praktijk interessant om in te stappen. Zo ook Iep Fink, van massagepraktijk Embla in Leusden. In haar praktijkruimte gebruikt ze al een paar maanden infraroodpanelen en met plezier. Zij is onder andere massagetherapeut en staat ingeschreven in kwaliteitsregister RBCZ.

1. Massagebehandeling ontspant lichaam en geest

We leven in een drukke tijd, ons hoofd zit regelmatig overvol en wij zitten (te)veel achter de bekende beeldschermen. Dit kan leiden tot hoofdpijn, maar geeft ook spier- en spanningsklachten.  Een ontspannende massage therapie kan deze klachten verminderen en daardoor je weer beter in je vel zit.

Iep Fink legt enthousiast en deskundig uit: ‘Spanningsklachten zorgen soms voor verklevingen in het bindweefsel en/of de fascia en vaak voor spierknoopjes. Het is een lokale verkramping in het spierweefsel die pijn, tintelingen of gevoelloosheid veroorzaakt.

Door middel van massage kunnen de klachten worden verminderd of opgelost. De stralingswarmte van de drie infraroodpanelen is daarbij een welkome hulpmiddel.’

Embla

Spanningsklachten zorgen soms voor verklevingen in het bindweefsel en/of de fascia en vaak voor spierknoopjes

1.1 Verbouwing massagepraktijk

Iep heeft in haar achtertuin een grote vrijstaande houten tuinhuis die ze eind vorige jaar heeft laten verbouwen en isoleren om geschikt te maken voor haar massagepraktijk. Het verwarmen van die warmte was een lastige aangelegenheid.

Een centrale verwarming (CV) aanleggen was geen optie, omdat het een grote investering is en zeker vandaag de dag geen optie meer is door de hoge gasprijzen. Ze heeft even een houtkachel gehad, maar dat vond ze te bewerkelijk.

Vanuit haar netwerk van de beroepsvereniging VBAG had ze al regelmatig positieve verhalen gehoord van collega’s over stralingswarmte door infraroodverwarming. Naast dat het de ruimte indirect verwarmd, worden ook de cliënten verwarmt tijdens de behandeling en die het als comfortabel ervaren. Maar daarover later meer.

Ze had veel vragen over de juist keuze in wattage, hoe te monteren en te bedienen en het effect van stralingswarmte. Ze heeft toen Ludo Zwaan uitgenodigd van Extra Warmte en gevraagd voor advies.

Massagepraktijk Embla van Iep Fink

1.2 Snel opwarmen van de massagepraktijk is een must

De massagepraktijk is lang en smal en Iep wil de ruimte lekker snel op temperatuur hebben als ze cliënten ontvangt.

Tot voor kort werd er gebruikt gemaakt van een houtkachel. Dat is sfeervol, maar Iep moest uren van te voren de kachel aansteken en aanhouden. Daar had ze niet altijd tijd en zin in, afgezien van het feit dat je kachel regelmatig moet schoonmaken.

Ludo: een ruimte in korte tijd opwarmen is een van de voordelen van infrarood verwarming.

Omdat de ruimte vrij groot is zijn er drie panelen van 700 Watt met wifi aan het schuine plafond geïnstalleerd. Het installeren was eenvoudig omdat de panelen ophangbeugels heeft.  In ruim een half uur is de praktijkruimte op temperatuur en kunnen de eerste cliënten ontvangen worden.

1.3 Thermostaat bediening

De panelen zijn verbonden via het 2,4 GHz wifi netwerk. Dat biedt de mogelijkheid om de groep van panelen via een thermostaat aan te sturen en daarbij is er gekozen voor de Echo Thermostaat. Het voordeel van deze thermostaat is dat deze ook via de Smart Life App is te bedienen, waardoor het instellen van programma’s handiger gaat.

Ludo licht toe uit. ‘Iep kan nu met haar smartphone de panelen aan/uit zetten wanneer ze wilt.

De thermostaat zorgt ervoor dat de ruimte op temperatuur blijft, wat eveneens een positief effect heeft op het stroomverbruik’.

Wanneer de ruimte de door jouw gewenste temperatuur heeft bereik, dan schakelen de drie infrarood panelen vanzelf uit. Voor hoofdverwarming is aan te bevelen altijd een thermostaat te gebruiken, omdat het ook een dempend effect heeft op het stroomverbruik.

Handleiding voor VH Control Echo Wifi thermostaat

2. Infrarood verwarmen heeft positief effect op de spieren

Het is al langer bekend dat infrarood straling het lichaam verwarmt. Maar het zorgt ook voor een goede doorbloeding van het lichaam.

Meerdere wetenschappelijke studies hebben aangetoond aan dat deze warmte dieper doordringt en werkt bij verschillende pijnen en stijve gespannen spieren. Denk daarbij aan:

  • Rug- of nekpijn
  • Verkoudheid
  • Spierpijn in armen/benen
  • Sportblessure of ontstekingen

Voor reumapatiënten zorgt het voor verlichting van de klachten en dat kan omdat de stralingswarmte in het lichaam doordringt. Hierdoor raken de weefsels goed doorbloed en neemt de soepelheid toe.

Maar het helpt verder ook nog om vet, chemicaliën en afvalstoffen uit het bloed te verwijderen. Lange golf infrarood stralen activeren de watermoleculen in ons lichaam. Het gevolg is dat de afvalstoffen dan sneller afgevoerd worden en dat verbetert dan ook weer de celhuishouding van je lichaam.

2.1 Doordringende warmte

Iep Fink

Iep krijgt alleen maar positieve feedback van cliënten.

Citaat: ‘de stralingswarmte van de infraroodpanelen is een doordringende warmte die je in lichaam gaat zitten en de combinatie van masseren geeft snel een ontspannend effect’

Het klopt dat dat ze zon ervaren die op hun huid straalt. Heerlijk toch?

Nogmaals Iep: ‘Ik ben erg enthousiast over de producten en de ontvangen ondersteuning. Ik zal Extra Warmte en hun infrarood verwarming zeker aanbevelen bij mijn collega’s.

3. Ervaar het zelf en bezoek massagepraktijk Embla

Ook zin in een heerlijke ontspannende massage gekregen onder de warmte van infrarood panelen? Maak dan snel een afspraak bij Iep Fink van massagepraktijk Embla in Leusden. Een (eerste) afspraak maken kan eenvoudig via haar website.

Heb jij een fysio en/of massagepraktijk en ben je geïnspireerd door de ervaringen van Iep, neem dan contact op voor vrijblijvende advies.

0
× Vragen? App ons!