Infraroodpaneel in de woonkamer

Een infraroodpaneel in de woonkamer is de eerste stap om minder afhankelijk van gas te worden. Infrarood panelen werken namelijk op elektriciteit waarbij de energie wordt omgezet in infrarood warmte. Je kan een paneel als bijverwarming inzetten om specifieke plekken in de woonruimte een behagelijke warmte realiseren. Als hoofdverwarming zijn ze ook in te zetten maar is afhankelijk van je woonsituatie.

1.1 Infraroodpaneel in de woonkamer als bijverwarming

In de meeste gevallen worden panelen als bijverwarming gebruikt. Dat is ook de grote kracht van infraroodpanelen omdat je gericht en snel een eethoek, zitbank of serre kan verwarmen. De CV thermostaat kan daardoor een 1 a 2 graden lager en dan bespaard je direct op het gasverbruik. Hoeveel vermogen u nodig heeft kan u vinden op onze pagina met de uitleg en vuistregels over bijverwarming

1.2 Infraroodpaneel in de woonkamer als hoofdverwarming

Op zich is infrarood verwarming in de woonkamer mogelijk als hoofdverwarming, maar alleen in goed geïsoleerde woningen (idealiter met zonnepanelen). In de andere gevallen is het geen rendabele optie, aangezien het stroomverbruik te hoog zou zijn. Nieuwsgierig wat u nodig heeft? Gebruik onze online vermogens calculator

2. Standaard infraroodpaneel in de woonkamer van Ecosun

Ecosun heeft een groot assortiment van infraroodpanelen die zowel aan de wand als plafond kan worden gemonteerd

3. Byecold infrarood paneel in de woonkamer

Byecold heeft eveneens panelen voor de woonkamer. De modellen zijn compacter en hebben een strakker design en zijn zowel geschikt voor de wand en plafond.

3.1 Byecold panelen met LED verlichting

Een van de laatste innovaties is de combinatie van infrarood verwarming en LED verlichting. Met een bedieningsconsole kan zowel de warmte als de verlichting geregeld worden. Deze panelen kunnen aan het plafond worden gemonteerd en kunnen direct ook een lichtbron vervangen. De LED verlichting is te dimmen en er zijn drie kleuren in te stellen. Zie onder onze 3 modellen.

4. Een infraroodpaneel in de woonkamer

Met een infraroodpaneel in woonkamer kan je in principe gehele ruimte elektrisch verwarmen. Maar je kunt er ook voor kiezen om een specifieke plek – zoals de zithoek of eettafel – te verwarmen las bijverwarming. Alle oplossingen zijn gemakkelijk (zelf) aan te sluiten en onderhoudsvrij. Hierboven vindt je een deel van ons uitgebreide assortiment van alle infrarood panelen voor de woonkamer.

Infraroodpaneel in de woonkamer

4.1 Wat zijn de voordelen van infrarood verwarming?

De verwarming van de woonkamer kan effectief en duurzaam worden geregeld, door uit te gaan van het gehele systeem van verwarming, isolatie en regeling. Wij hebben een uitgebreide pagina die de voordelen van infrarood verwarming, maar kort samengevat zijn de voordelen om het in de woonkamer te gebruiken:

  • Gemakkelijk (zelf) aan te sluiten;
  • Comfortabele en gerichte stralingswarmte met weinig rondgaande stofdeeltjes verplaatsing
  • Goed te regelen per ruimte of zone met aparte (wifi of RF) thermostaten;
  • De beschikbare infraroodpanelen zijn de aan de wand of plafond te monteren
  • Besparing op de gasrekening
  • Effectiever verwarming dan convector verwarming
  • Budgetvriendelijk ; vanaf 79 euro is er al een verplaatsbaar paneel paneel te verkrijgen in onze webshop

Infrarood verwarming is meer effectiever dan convectie verwarming, omdat lucht circuleert (dus warmte verlies)

4.2 Is een infraroodpaneel in de woonkamer een goed idee?

Een infrarood paneel in de woonkamer werkt anders dan de bestaande manieren op CV. Hoe? De stralingswarmte verwarmt niet de lucht, maar eerder de objecten, mensen en dieren in de ruimte. Dit is een meer effectieve verwarmingsmethode omdat 95 tot wel 100% van de energie omgezet in warmte.

Je kan een infraroodpaneel in sw woonkamer gebruiken als hoofd- of als bijverwarming:

  • Infrarood hoofdverwarming : Dit is mogelijk, maar alleen in goed geïsoleerde woningen (idealiter met zonnepanelen). In de andere gevallen is het geen rendabele optie, aangezien het stroomverbruik te hoog zou zijn.
  • Infrarood als bijverwarming: in de meeste gevallen kies je eerder voor infrarood als bijverwarming in de woonkamer. Hierbij verwarm je gericht, snel en beperk je je energieverbruik. Eenmaal opgewarmd, hoef je infrarood verwarming ook niet op vol vermogen te laten draaien.

Wil je uitrekenen hoeveel vermogen er nodig is voor een hoofd- of bijverwarming, bezoek onze pagina ‘vermogen infrarood verwarming berekenen

5. Infrarood paneel voor in de woonkamer kopen?

Verwarmen door middel van infrarood panelen is de moderne en zuinige manier om onder andere je woonkamer heerlijk en gericht warm te krijgen. De (soms) stinkende en lelijke radiotoren in je woonkamer kan je weg doen. Zeg welkom tegen de moderne en duurzame infrarood verwarming!

Bovendien is een infrarood paneel zuinig in verbruik, heeft een makkelijke en snelle installatie en is daarnaast onderhoudsvrij. Per jaar bespaar je flink op de onderhoud en verbruiks uitgaven voor verwarmen.

5.1 Breed assortiment

Met ons variërende assortiment zijn er altijd infrarood verwarmingsoplossingen te vinden die aan je eisen voldoen. Heb je hulp nodig bij je bestelling?

Neem een kijkje bij onze pagina Hoe werkt infrarood verwarming voor uitgebreide informatie over alle toepassingen, of neem contact op met ons voor meer informatie.

Wij leveren topkwaliteit tegen een scherpe prijs. Alle panelen zijn voorzien van een ophangbeugel, waarmee je het paneel eenvoudig aan de muur of het plafond kunt hangen. Kijk ook eens naar onze slimme stekkers en thermostaten, om de installatie helemaal toekomstbestendig te maken.

Kortom, wij bieden stijlvolle infraroodpanelen waarvan je een heerlijk warm gevoel zult krijgen. Hieronder vind je het complete overzicht van onze producten die uitstekend kunnen passen als infraroodpaneel in de woonkamer.

0