Infrarood paneel met LED verlichting

Aangename warmte en verlichting komen samen met dit nieuwe model infrarood paneel met LED verlichting van het merk Byecold! De kleur en intensiteit van het licht zijn in te stellen via de bijgeleverde thermostaat. Leverbaar in 3 wattages: 400, 700 of 840 watt.

De panelen zijn onlangs vernieuwd en worden nu ook met een montagebeugel geleverd, waardoor deze nog eenvoudiger te installeren zijn.

Infrarood paneel met LED verlichting voor huis- en badkamer

Dit infrarood paneel met LED verlichting is een innovatieve en ideale oplossing voor aan het plafond. Je combineert duurzame verwarming en duurzame sfeerverlichting en is te gebruiken voor de huiskamer maar ook badkamer.

Het infrarood paneel is uitgevoerd met een dimbare LED verlichting. De LED verlichting is rondom het paneel dimbaar in stappen (25,50,75 of 100%) of geleidelijk (5-100%). Er kan worden geschakeld tussen 3 kleuren licht:

  • Koel wit (6000K),
  • Warm wit (3000K) of
  • Gecombineerd voor daglicht (4500K).

Het meegeleverde vierkante bedieningsconsole met thermostaat wordt draadloos gekoppeld aan het LED paneel, zie onderstaande foto, waarmee je paneel en de verlichting apart kan regelen.

Het paneel voldoet aan een hoge IP code, te weten IP52 en daardoor zeer veilig en geschikt voor (zone 3) in de badkamer.

Het design is strak, want het is voorzien van een zeer duurzame aluminium voorzijde die de warmte goed afgeeft aan de omgeving. Het gehele product heeft een licht van gewicht zijnde aluminium opbouw en daardoor gemakkelijk te installeren op alle type plafonds.

Meerdere panelen te koppelen

Het bedieningsconsole is multi-functioneel. Naast het instellen van het paneel en de LED verlichting kunnen er ook meerdere infrarood panelen aan een bedieningsconsole gekoppeld worden.

Het bedieningsconsole kan op de muur worden gemonteerd of los in de ruimte worden bijvoorbeeld op de kast worden geplaatst. De laatste innovatie is dat de bedieningsconsole ook gelijk de thermostaat is waarmee het infrarood paneel kan worden bediend en de ruimte temperatuur kan worden geregeld.

Hoe het infrarood paneel met LED verlichting te monteren?

De HH-L serie van Byecold met LED mag enkel worden gemonteerd aan het plafond. Elk paneel uit deze serie wordt geleverd met montage beugel waarmee het zeer eenvoudig op het plafond gemonteerd kan worden.

Byecold infrarood paneel met verlichting van LED installatiebeugel

Je schroeft de plafond beugels conform de installatiehandleiding aan het plafond. Je kantelt vervolgens het paneel aan deze beugels en voila het paneel hangt. Let op: plaatsing aan een rechte of schuine wand is bij dit paneel niet toegestaan.

Deze panelen zijn een combinatie van duurzame verwarming en duurzame LED verlichting.

Geschikt voor de badkamer

De IP classificatie van deze paneel serie is maar liefst IP52. Het is daarmee waterbestendig en kan in de badkamer worden toegepast in zone 3 (zie voor infraroodverwarming in de badkamer). Het bedieningsconsole is IP21 en kan in de badkamer worden toegepast mits tenminste 120 cm verwijderd van een waterbron, veelal de douchkop.

Hoge temperatuur paneel

Dit infraroodpaneel met LED verlichting heeft een hogere werktemperatuur (110 – 130℃). Dat is hoger dan de meeste infrarood panelen en geeft daardoor een hoger vermogen af met een klein oppervlak, dus is het eerder warm.

Want het voordeel van infrarood verwarming is dat de infrarode stralen de omgeving opwarmen door stralingswarmte. In tegenstelling tot een traditionele stalen CV radiator, waarvan de warme lucht door convectie circuleert.

Infrarood paneel met LED verlichting in slaapkamer

Een infrarood paneel warmt de (objecten en mensen in de) ruimte zelf op en geeft deze de warmte aan de lucht af. Hierdoor ontstaat een zeer comfortabel een aangenaam klimaat veelal wordt dit met met een lagere luchttemperatuur gerealiseerd. In combinatie met de geïntegreerde regeling valt hierdoor een flinke besparing op de gaskosten te realiseren. Lees meer over de voordelen van infrarood verwarming als je daar meer over wilt weten!

Waarom infraroodverwarming?

Infraroodverwarming wordt steeds populairder omdat het een efficiënte en energiezuinige manier is om een huis-of badkamer te verwarmen. In tegenstelling tot CV radiatoren, verwarmt infraroodverwarming objecten en mensen rechtstreeks in plaats van de luchtmassa. Deze manier van opwarmen gaat door warmtestraling.

Een van de voordelen van infraroodverwarming is dat het de energierekening kan verlagen, omdat je minder gas nodig heeft om een ruimte te verwarmen. Bovendien kan het de luchtvochtigheid in een ruimte verbeteren en de luchtkwaliteit verbeteren, omdat het geen stof of allergenen in de lucht circuleert.

Infraroodverwarming is ook aantrekkelijk omdat het gemakkelijk te installeren is en weinig onderhoud nodig heeft. Het kan worden gebruikt worden voor meerdere toepassingen, van woningen tot bedrijfsgebouwen en zelfs buitentoepassingen, zoals terrasverwarming.

In totaal zijn er maar liefst 11 voordelen van warmtestraling door infraroodpanelen, waarbij wij de combinatie met LED verlichting een esthetisch een fraaie combinatie vinden. Neem contact met ons op als je meer wilt weten over een infrarood paneel met LED verlichting!

0