Home » huis verwarmen » 7 argumenten voor een infrarood paneel plafond met wifi

7 argumenten voor een infrarood paneel plafond met wifi

23 mei 2023 | huis verwarmen

Via onze webshop zijn de meeste bestelling een infrarood paneel plafond met wifi. Infrarood verwarming is populair omdat een een duurzame en efficiënte manier van verwarmen is voor zowel particuliere en zakelijke toepassingen. Maar deze vorm van verwarming komt het beste tot zijn recht als deze aan het plafond is gemonteerd: de warmtestraling werkt omlaag. In dit artikel geven wij 7 argumenten om te kiezen voor een infrarood paneel plafond met wifi bediening en sluiten af met ons advies over een aantal stijlvolle producten.

1. Infrarood paneel plafond met wifi bedient gemakkelijker…

Het unieke aan onze panelen is dat met een wifi schakelaar een paneel op afstand bedient kan worden met een app op de smartphone. Wij adviseren om de (gratis) Smart Life app te gebruiken, een app die wereldwijd zeer veel gebruikt worden voor Smart Home toepassingen.

Hiermee kan je naast je infraroodpaneel ook andere toepassingen besturen met je smartphone, zoals lampen, rolgordijnen en thermostaten. Dus je hebt daardoor de optie gekregen om je paneel ook aan te sturen met een eigen thermostaat, die eveneens met Smart Life App is te besturen.

Bijkomende voordeel is dat je programma’s kan maken om bijvoorbeeld de panelen alleen ‘s avond aan te zetten en dat deze bijvoorbeeld altijd ‘s avonds na 23 uur uit gaan. Zo vergeet je nooit het paneel uit te zetten! En als je de infrarood paneel plafond met wifi combineert met boven genoemde thermostaat, kan je ook regels maken dat het paneel automatisch uit als de gewenst temperatuur is bereikt.

Hoe werkt infrarood verwarming?

In vier (FAQ) hoofdrubrieken hebben wij informatie verzameld en komt de uitleg uitgebreid aan bod over
Verbruik, Installatie, Werking en Besparing op gas

2. Stroomverbruik slim besturen met wifi

Wanneer een infrarood paneel plafond met wifi is voorzien, is het ook nog milieuvriendelijker, zeker in combinatie met een thermostaat. Daarmee is mogelijkheid aanwezig om de temperatuur snel op – eventueel op afstand – aan te passen en kun je energieverbruik nog beter regelen.

Dat geldt natuurlijk ook voor een CV thermostaat. In beide gevallen kun je bijvoorbeeld de temperatuur verlagen wanneer je niet thuis bent. Maar je kan het paneel ook uitschakelen als je niet bent (terwijl een CV wel aan blijft) of als je het bent vergeten.

De slimme techniek helpt om onnodig energieverbruik te verminderen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Hieronder een klein voorbeeld hoe dit in de praktijk eruit ziet.

2.1 Schema instellen via wifi en Smart Life App

Met de wifi-bediening kun je schema’s en routines programmeren die het infraroodpaneel. Dit is eenvoudig te doen in de Smart Life App.

Enkele praktisch voorbeelden zijn het paneel automatisch laten inschakelen circa 15 tot 30 minuten voordat je thuiskomt, zodat je huiskamer snel comfortabel warm is op het moment dat je je huis binnenstapt. Een CV gestuurde verwarming heeft langer tijd nodig om een ruimte op een gewenste temperatuur te krijgen.

2.2 Infrarood paneel plafond laat je warm onder de douche stappen

Een ander veel gebruikte toepassing is elke ochtend om half zeven het paneel aanzetten en om 7 uur lekker warm onder de douche stappen. Vervolgens schakel je paneel om half 8 uit.

Een CV radiator moet altijd aan blijven, een infraroodpaneel alleen op de tijdstippen – en kort daarvoor – dat je in de ruimte aanwezig bent. Dit zorgt voor een efficiënter gebruik van energie en draagt bij aan een duurzamere levensstijl. Maar infrarood panelen zijn ook energie zuinig van zichzelf, het derde argument

Elke ochtend om half zeven het paneel aanzetten en om 7 uur lekker warm onder de douche stappen.

3. Energie zuinig en duurzaam

Infraroodpanelen zijn sterk in opkomst omdat het een energiezuinige manier is om huiskamer, bad- of slaapkamer te verwarmen. De elektriciteit wordt voor circa 95% direct omgezet in warmte.

Hierdoor is het een energie efficiënte manier is en er gaat minder energie verloren gaat in vergelijking met traditionele centrale verwarming oplossingen. Die laatste is gebaseerd op het convectie principe, waarbij eerst de lucht(massa) moet worden opgewarmd, wat ca 30 tot 50% energie kost.

Infrarood verwarming helpt je om de energierekening te verlagen en tegelijkertijd bij te dragen aan een duurzamer milieu: er is immers geen gas nodig, maar elektriciteit. Als die stroom van (eigen of groene stroom) zonnepanelen afkomstig is, dan is het helemaal optimaal!

4. Goed voor het milieu

Infraroodverwarming is een milieuvriendelijke keuze, omdat het minder CO2-uitstoot veroorzaakt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen. Onze missie bij extrawarmte is om bij te dragen aan de energietransitie, en een infraroodpaneel plafond aangestuurd via de wifi past perfect in deze visie.

4.1 Veel minder onderhoud en langere levensduur

Infraroodpanelen hebben minder onderhoud nodig dan traditionele CV verwarmingssystemen. Dat komt omdat er minder (bewegende) onderdelen zijn die eventueel vervangen moeten worden en minder energie die verloren gaat tijdens onderhoudswerkzaamheden.

Een jaarlijks onderhoud controle – bij een CV is dat altijd nodig en kost al snel 50 tot 100 euro per jaar – is niet nodig. Bovendien hebben infraroodpanelen een levensduur van tientallen jaren, . Een prettig gevolg dat er minder afval ontstaat en minder grondstoffen nodig zijn voor de productie van nieuwe panelen.

Een jaarlijks onderhoud controle – bij een CV is dat altijd nodig en kost al snel 50 tot 100 euro per jaar – is niet nodig

5. Infrarood verwarming is gezond!

Het is niet zo bekend, maar infrarood verwarming is gebaseerd op stralingswarmte en biedt diverse voordelen voor de gezondheid. Hieronder geven we een aantal van deze kenmerken en wat het doet voor de gezondheid

5.1 Ontspanning van de spieren

Infrarood warmte doet spieren ontspannen en vermindert de spierspanning. Dit komt omdat de warmte doordringt tot in de spieren en zorgt daardoor voor een betere doorbloeding.  De spieren ontspannen en herstellen.

De stralingswarmte kan bijdragen aan het verminderen van spierpijn, en kan zelfs helpen om stress en spanning in het lichaam te verminderen. Daarom wordt het ook in de praktijk van fysio- en massagepraktijk gebruikt als onderdeel van de behandeling.

5.2 Bloedsomloop gestimuleerd

De warmte dringt door de huid en doet de spieren verwarmen, maar de bloedvaten zetten ook (een beetje hoor..) uit. Dit heeft een positief effect op de bloedsomloop omdat  er meer zuurstofrijk bloed naar de huid, de onderliggende spieren en gewrichten wordt getransporteerd.

Het versnellen van de bloedsomloop versnelt een genezingsproces na een blessure of spierpijn na het sporten.

5.4 Afname gewrichtspijn

In lijn met het verminderen van spierpijn, is een andere effect van stralingswarmte dat het gewrichtspijn en stijfheid verlicht. Mensen die last hebben van artritis of andere gewrichtsaandoeningen hebben er baat bij. Pijn en andere ongemakken wordt minder omdat de warmte rondom gewrichten een ontsteking vermindert

5.4 Luchtkwaliteit beter

Infrarood panelen verwarmen direct objecten en personen in de ruimte. Lucht wordt nog maar indirect verwarmd door de objecten mensen die warmte afgeven. Het gevolg is dat er minder luchtcirculatie is die door een ruimte waait, wat helpt om allergenen en stof in de lucht te verminderen.

Zeker mensen die last van astma hebben is dit vooral gunstig, maar ook voor hen die allergieën of ademhalingsproblemen hebben. Bijkomend effect en voordeel is dat door directe verwarming een aangename en comfortabele warmte wordt afgegeven die de luchtkwaliteit niet nadelig beïnvloedt.

6. Infrarood paneel plafond levert extra warmte die comfortabel aanvoelt

In tegenstelling tot traditionele verwarmingssystemen die lucht verwarmen (zie Hx.y), zorgen infraroodpanelen voor een aangename en gelijkmatige warmte door de personen en objecten in een ruimte direct te verwarmen. Dit geeft een comfortabeler verwarmings gevoel en een betere luchtkwaliteit, vergelijkbaar van zonnewarmte op een koude winterdag!

6.1 Strak en modern design

Het infrarood paneel plafond met wifi is een stijlvol, modern ontwerp, waardoor het past in elk interieur. Door het paneel aan het plafond te monteren, bespaart je ruimte en wordt de warmte beter verdeeld over de huiskamer. Dit maakt het een ideale keuze voor zowel kleine als grote ruimtes, omdat je voor grotere ruimtes meerdere panelen aan het plafond kan monteren.

7. Installatie is eenvoudig

We komen bij het laatste argument waarom infrarood paneel plafond met wifi zo aantrekkelijk is. De installatie eenvoudig te realiseren en vereist geen grote verbouwing. In principe is het vier gaten boren, het paneel inschuiven, stekker in het stopcontact en klaar.

Op onze site hebben we een speciale pagina met (veel) foto’s en uitleg hoe je een infrarood paneel plafond met wifi kan installeren. Maar wij denken ook daarin mee. Wij hebben veel Nederlandse talige handleidingen, maar je kan ook contact opnemen als er vragen of problemen zijn tijdens het installeren.

8. De infrarood paneel plafond modellen

Een infrarood paneel plafond is het meest effectief laat dit artikel wel zien. Daarom hebben we ook verschillende aparte pagina’s waar je verschillende plafond panelen kan bekijken van zowel Ecosun als Byecold:

Hieronder laten we drie hardlopers zien van infrarood paneel plafond met wifi, die het meest besteld worden. Klik op deze producten om meer informatie te vinden. Aarzel niet om contact op te nemen in geval je advies nodig heb!

0
× Vragen? App ons!