Infrarood verwarming badkamer

Ervaar het comfort van infrarood verwarming in de badkamer! In de badkamer kun je infrarood verwarming op verschillende manieren toepassen. In dit artikel hebben we de de meest voorkomende scenario’s op een rij gezet.

Optie 1: infraroodpaneel aan het plafond

Wij hebben verschillende modellen die IP44 of hoger gekeurd zijn. In feite kun je het standaard Ecosun 700 watt ophangen. Het nadeel is echter dat dit model een korrelstructuur heeft, waardoor je deze niet met een doek kunt afdoen. Als je voor een plafondpaneel in de badkamer wilt gaan adviseren wij daarom een metalen Ecosun met glad oppervlak.

Optie 2: infraroodspiegel

Wat ook zeer geschikt is voor de badkamer is een infraroodspiegel, bijvoorbeeld deze spiegel met LED verlichting en draadloze thermostaat. Deze spiegels geven een aangename warmte. Je kunt de meeste spiegels ook uitgebreid via de bijhorende app instellen met tijden en gewenste temperatuur. Stel je gaat om 7 uur uit bed, dan kun je het paneel bijvoorbeeld al een half uur eerder aan laten schieten, zodat de spiegel al lekker wat warmte afgeeft.

Optie 3: glazen infraroodpaneel (eventueel met opdruk)

Ook hebben we infrarood panelen van glas (zwart en wit) die met wifi thermostaat worden geleverd. Deze wifi thermostaat is ook geschikt voor in de badkamer en is vrij verplaatsbaar. Dit zijn infraroodpanelen van het merk Byecold. We kunnen deze ook eventueel laten bedrukken met een afbeelding of foto naar keuze voor circa 50 euro extra.

Optie 4: infraroodpaneel keramiek

Ga voor een uniek en fraai design paneel met onze keramische infraroodpanelen van Ecosun. Zie onderstaande foto. Optioneel leverbaar met RVS handdoekrails.

steen infraroodpaneel

Optie 5: glad infraroodpaneel van metaal

De laatste populaire optie is een Byecold paneel met metalen oppervlakte en bijgeleverde draadloze thermostaat. Dan heb je een paneel dat geschikt is voor de badkamer die ook al is voorzien van een wifi-ontvanger voor de bijgeleverde thermostaat. Dit infraroodpaneel heeft een glad oppervlak; je kunt deze dus eenvoudig met een doek afnemen. De bijgeleverde thermostaat dient alleen om de temperatuur te meten en deze naar het paneel en de app te communiceren. Ook kun je dit apparaat via de app delen met andere gebruikers in huis, zodat iedereen het paneel kan bedienen. De thermostaat is ook geschikt voor de badkamer en werkt met 2 AAA batterijen.

Informatie over infrarood verwarmen

Heb je nog geen ervaring met infrarood verwarmen? Dan adviseren we je zeker ook om dit artikel een rustig door te lezen. Hierin hebben we de belangrijkste informatie over verwarmen met infrarood op een rij gezet.

0