Energie investeringsaftrek infrarood verwarming

Goed nieuws voor de ondernemer: onze heaters voor industriële infrarood verwarming vallen onder de energie investeringsaftrek (EIA). Hiermee kun je dus – naast dat je sowieso al flink bespaart op je energierekening – ook nog eens profiteren van 45,5% fiscaal voordeel als je investeert in infrarood verwarming! Daarnaast kun je vaak ook nog profiteren van de kleinschaligheidsaftrek. Hierdoor kun je ook nog maximaal 28 procent van het totale investeringsbedrag fiscaal aftrekken over het boekjaar waarin je de investering doet.

Fiscale voordelen infrarood verwarming

Er zijn tot drie verschillende fiscale voordelen te behalen door te investeren in infrarood verwarming. In dit artikel bespreken wij deze. De belangrijkste is de energie investeringsaftrek. Daarnaast kun je nog gebruik maken van de kleinschaligheidsaftrek. Tot slot is er voor de eenmanszaak en de VOF mogelijk een derde aftrekpost, namelijk een vermindering op de ZVW premie.

Energie investeringsaftrek

De energie investeringsaftrek is in het leven geroepen om bedrijven te stimuleren te verduurzamen op het gebied van energieverbruik. Er is een speciale lijst opgesteld van investeringen die bedrijven kunnen doen, waarvoor de Energie Investeringsaftrek geldt. Deze lijst kun je downloaden op de website van de RVO. Ook onze industriële infrarood panelen vallen hieronder! Deze staan onder het kopje ‘energietransitie’, pagina 73.

Voorwaarden energie investeringsaftrek infrarood verwarming

Om in aanmerking te komen voor de energie investeringsaftrek dienen de infrarood panelen toegepast te worden om werkplekken te verwarmen, in ruimtes met een gemiddelde hoogte van minimaal vier meter. Dit is perfect voor onze industriële heaters, die wel tot 6 meter hoogte geïnstalleerd kunnen worden. Deze hoge temperatuur stralers geven overigens geen licht, alleen maar aangename warmte. Daarnaast moet de investering minimaal 2500 euro (exclusief btw) zijn. De investering moet binnen drie maanden na aankoop worden gemeld bij de RVO. Tot slot mogen de infraroodpanelen niet worden ingezet om ruimten in het geheel te verwarmen. Zie hieronder een screenshot uit de energielijst 2022.

Kleinschaligheidsaftrek

Naast de Energie investeringsaftrek kun je vaak ook nog gebruik maken van de kleinschaligheidsaftrek (KIA). Deze bedraagt maximaal 28 procent van de investering. Je kunt deze aftrekpost toepassen in het (boek)jaar dat je infrarood panelen aanschaft. Lees alle details over de kleinschaligheidsaftrek op de website van de Belastingdienst.

Inkomensafhankelijke bijdrage ZVW

Voor ondernemers die als eenmanszaak of VOF handelen is er mogelijk nog een derde voordeel: verlaging van het inkomen door investeringsaftrek en energie investeringsaftrek leidt mogelijk tot een lager fiscaal inkomen, waardoor er minder premie afgedragen hoeft te worden voor de zorgverzekeringswet. Hiervoor is het belangrijk dat je belastbare jaarinkomen beneden de grens blijft waarover deze bijdrage wordt geheven. Voor 2021 bedraagt deze heffing 5,75%. Lees meer over de inkomensafhankelijke bijdrage ZVW op de website van de Belastingdienst.

Hieronder vindt je al onze industriële heaters vanaf 1200 watt die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek. Neem direct contact met ons op als je hier vragen over hebt via 085 002 18 67 of per mail via info@extrawarmte.nl. We helpen je graag!