Byecold infrarood plafond verwarming

Verwarm jouw huis op een stijlvolle manier met Byecold infrarood plafond verwarming. Deze hoog vermogen panelen zijn gemaakt van aluminium en hebben een strakke uitstraling. Alle panelen van de HH en FH-serie zijn voorzien van maar liefst vijf jaar fabrieksgarantie.

FH -serie Infrarood plafond verwarming

De FH-serie is geschikt voor diverse ruimtes. Het frameloos design – in gewoon Nederlands: randloos – verwarmingspaneel is mooi vormgegeven met volledig afgeronde hoeken en is zeer geschikt voor toepassing in bijvoorbeeld de woonkamer, kantoor, bedrijfsruimte, hobbykamer of badkamer. Want dankzij de IP54 classificatie zijn deze panelen veilig en waterbestendig.

HH -serie ultradunne infrarood plafond verwarming

De scherp geprijsde en modern vormgegeven HH-serie heeft een kader en is geschikt voor de huiskamer, kantoor, bedrijfsruimte, hobbykamer, atelier of badkamer. Dankzij de IP52 klasse is dit paneel tevens veilig en geschikt voor toepassing in de badkamer (zone 3).  Installatie van deze panelen is eenvoudig. Deze plafond panelen zijn extra goed geïsoleerd aan de achterzijde wat het warmte-rendement ten goede komt. De infrarood panelen mogen alleen aan het plafond worden gemonteerd en niet aan de muur.

Alle panelen zijn voorzien van een thermische zekering en daarmee beveiligd tegen oververhitting. Let op: doordat deze panelen dun zijn, bevatten deze geen ingebouwde thermostaat. Het is mogelijk om deze panelen aan te sluiten op een inbouwthermostaat met WiFi, deze is los verkrijgbaar. Neem contact met ons op voor alle mogelijkheden.

Opbouw FH en HH serie

infrarood plafond verwarming FH en HH serie

Beide series zijn relatief dun en dankzij de aluminium opbouw en achterzijde van isolatiemateriaal zijn deze panelen bovendien zeer licht van gewicht en daardoor gemakkelijk te installeren op alle type plafonds en schuine wanden. De standaard kleur is wit (RAL9016) en daarmee in te passen in elk interieur.

Plug and play

Het infrarood paneel worden met stekker geleverd en kan direct worden ingestoken in een geschikt stopcontact of worden gekoppeld aan een thermostaat. Aansluiten op een centraaldoos is eveneens mogelijk, de stekker mag eraf geknipt worden zonder dat het ten koste gaat van de garantie. Het voordeel van het gebruik van een thermostaat is dat deze de temperatuur kan meten in de ruimte en het infraroodpaneel automatisch zal in/uitschakelen afhankelijk van de omgevingstemperatuur. Enkele geschikte thermostaten zijn hieronder toegevoegd als accessoire. Kijk voor alle toepasbare thermostaten op onze accessoire pagina in de webshop.

Benodigde wattage

Voor een gemiddelde ruimte kan worden uitgegaan van de volgende vermogens bij toepassing van infrarood panelen als hoofdverwarming:

  • 30 Watt per m³ voor woonkamers
  • 22 Watt per m³ voor slaapkamers

Bovenstaande zijn gemiddelde waardes voor het verwarmen van huizen gebouwd na het jaar 2000. Bereken nu direct het benodigde vermogen per type huis, isolatieniveau en ruimte met de online vermogens infrarood verwarming te berekenen.

Voor het toepassen van een infrarood paneel als lokale bijverwarming zijn er enkele specifieke zaken waar rekening mee moet worden gehouden in plaatsing van het paneel en het benodigde vermogen, zie daar onze speciale pagina met vuistregels om bijverwarming uit te rekenen.

Montage van de panelen

Zoals aangegeven mogen beide series enkel worden gemonteerd aan het plafond of aan een schuine wand. Installeren is voor de doe-het-zelfer eenvoudig dankzij de schroefgaten in het kader van het HH-paneel. Positioneer het paneel op het plafond en teken de boorgaten af.

Je schroeft het paneel aan het plafond vast, gebruikmakend van de afstandshouders van 13 mm zodat het aansluitsnoer ruimte aan de achterzijde heeft. De voorzijde van het paneel komt in totaal op circa 35 mm van het plafond (22 mm van het paneel + 13 mm van de afstandshouders). Voor het de panelen van 60 x 120 cm raden wij aan om de installatie met 2 mensen uit te voeren in verband met het gelijktijdig vasthouden en schroeven van het paneel. 

De FH serie wordt met montagebeugels geleverd, de uitleg is bij het desbetreffende product te vinden.

Bij installatie aan een schuine wand dient er wel rekening mee te worden gehouden dat het paneel niet op aanraakhoogte wordt geïnstalleerd. Plaatsing aan een rechte wand is bij dit paneel niet toegestaan

Verschillende vermogens en afmetingen

Elk paneel heeft een 230V aansluitsnoet van 2 meter en voldoen aan de CE en RoHS normering. De beschikbare vermogens zijn 450, 600, 700, 900 en 1150 Watt. De beschikbare afmetingen zijn divers en varieert van 60 x 60 tot 75 x 120, zie hierboven infrarood plafond verwarming producten.

Heb je vragen? Laat het ons gerust weten door contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.

0
× Vragen? App ons!